Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як витратять невикористані дотації аграріїв

1 листопада 2018, 08:05
166
0
Реклама

Заступник міністра аграрної політики Віктор Шеремета припустив, що бюджетні кошти, невикористані в 2018 році на підтримку АПК, можуть бути спрямовані на кредити для фермерів і підтримку виробництва українських мінеральних добрив.

Для перенаправлення цих коштів необхідна згода депутатів ВР. Лише в цьому випадку Держфонд підтримки фермерських господарств зможе видати фермерам пільгові кредити, а уряд - виплатити дотації виробникам мінеральних добрив.

Що стосується добрив, то, за словами заступника міністра, українське виробництво не може забезпечити потреби аграріїв. За оцінками глави парламентського підкомітету з питань економічної та фінансової політики в АПК Леоніда Козаченка, імпорт добрив становить близько 80% загального споживання. Після заборони імпорту добрив з Росії, в Україну вони потрапляють з третіх країн за іншими документами. Всього ж на підтримку вітчизняних виробників добрив необхідно не менше 200 млн грн.

Як ми писали раніше, депутатами були зареєстровані законопроекти №9220 і №9221, якими запропоновано, серед іншого, гарантувати повернення банківських кредитів аграріїв та страхування від сільськогосподарських ризиків, а також обіцяється фіксований рівень держпідтримки до 2025 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини