Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перерозподіл аграрних дотацій триває

1 листопада 2018, 17:26
216
0
Реклама

Кабмін в межах власних повноважень продовжує шукати способи витратити виділені на підтримку АПК бюджетні кошти. Серед останніх ініціатив - внесення змін в постанову уряду від 07.02.2018 №106 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств».

За словами заступника міністра агрополітики Віктора Шеремети, йдеться про запровадження допомоги малим фермерським господарствам, виходячи з розміру земельної ділянки та кількості зайнятих працівників. Очікується, що ця допомога діятиме на постійній основі і на рік складатиме 3 тис. грн на 1 га землі, що обробляється, та 9,5 тис. на одного члена господарства. При цьому є максимум: 20 га землі та 30 тис. грн на працівників. Окрім того, на допомогу зможуть розраховувати лише господарства, створені після 01.01.2016 року, тобто нові господарства.

Цими ж змінами розширено список банків, по кредитам яких фермери мають право отримати державну компенсацію по відсотках: до чотирьох державних додали низку комерційних банків.

Також 31 листопада Кабмін перенаправив в рамках програми підтримки тваринництва 200 млн грн на здешевлення кредитів, на 15 млн грн збільшив дотацію на утримання корів та на 0,5 млрд грн збільшив фінансування програми компенсації витрат на будівництво та реконструкцію тваринницьких ферм.

За словами першого заступника міністра агрополітики та продовольства Максима Мартинюка у рамках програми держпідтримки виноградарства, садівництва і хмелярства частину коштів (70-100 млн грн) буде спрямовано на компенсацію затрат на будівництво сховищ для яблук та інших фруктів. Йдеться про будівництво холодильників з регульованим газовим середовищем для зберігання фруктів власного виробництва, а також камер швидкого заморожування і ліній товарної обробки плодів. Очікується, що відсоток компенсації залежитиме від обсягу поданих до 1 грудня заявок, але, за словами міністра, він точно буде більше 50%.

Як ми писали раніше, Кабмін виступив із ініціативою перегляду розподілення коштів для аграріїв з метою більш ефективної реалізації відповідних програм, проте для цього необхідно внести низку поправок до законів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини