Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фіскали представили свої пропозиції щодо імплементації плану дій BEPS

5 листопада 2018, 09:18
258
0
Реклама

ДФС очікує на імплементацію плану протидії розмиванню бази оподаткування та виведення прибутків з під-оподаткування (план дій BEPS). Про це 2 листопада сказав в.о. заступника голови ДФС Євген Бамбізов: «Ми зацікавлені в отриманні необхідного інструментарію - технічного, технологічного та правового з протидії ухиленню від оподаткування та виведенню прибутків за кордон».

За його словами, за участі ДФС розроблений законопроект щодо імплементації плану дій BEPS та приведенню у відповідність з ним положень Податкового кодексу у частині податкового контролю за трансфертним ціноутворенням. Зокрема, планується запровадження трирівневої структури документації для міжнародних компаній, яка включає: документацію з трансфертного ціноутворення (локальний файл), глобальну документацію (майстер-файл) та звіт у розрізі країн (country-by-countryreporting).

Також пропонується:

- запровадити інститут послуг з низькою доданою вартістю;

- вдосконалити правила контролю за сировинними товарами шляхом скасування вимоги застосовувати тільки котирування певних бірж та надання можливості використовувати котирувальні ціни на товари;

- запровадити контроль за трансфертним ціноутворенням з урахуванням концепції превалювання сутності над формою.

Також документ містить положення щодо оподаткування контрольованих іноземних компаній, обмеження витрат на фінансові операції з пов'язаними особами, запобігання штучному уникненню визнання статусу постійного представництва та зловживанням у зв'язку із застосуванням договорів про уникнення подвійного оподаткування.

Крім того, Євген Бамбізов запевнив, що ДФС працює над приєднанням до міжнародної системи автоматичного обміну податковою та фінансовою інформацією.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини