Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Конкурсів держпідтримки інноваційних проектів може побільшати

20 листопада 2018, 17:43
233
0
Реклама

Мінекономрозвитку розробило проект Порядку проведення конкурсного відбору інноваційних та інвестиційних проектів для їх фінансової підтримки за рахунок коштів Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ).

Передбачається, що фінансова підтримка проектів зможе відбуватись шляхом:

- рефінансування у сфері енергетики;

- надання позик;

- надання кредитів;

- участі у співфінансуванні;

- входження до статутного капіталу господарських товариств шляхом придбання частки корпоративних прав у статутному капіталі господарських організацій.

При цьому, маючи попередній негативний досвід із неповерненням позик (останні проекти фінансувались у 2008-2009 роках), наразі ДІФКУ має намір здійснювати фінансову підтримку власними коштами на зворотній основі.

При цьому зазначається, що грошові витрати учасників при підготовці необхідних документів на конкурс становитимуть близько 8-10 тис. грн лише за підготовку експертного висновку. Також необхідно буде сплатити господарські витрати (близько 1 тис. грн.) та оплатити час, витрачений на підготовку документації (із розрахунку 358,56 грн за годину).

Слід відзначити, що комітет з конкурсного відбору призначатиме ДІФКУ.

Як ми нещодавно писали, Мінекономрозвитку розробило проект Положення щодо конкурсного відбору проектів для державного стимулювання створення і використання винаходів, корисних моделей та промислових зразків. Для фінансування проектів - переможців створюватиметься спеціальний фонд, оператором якого буде ДІФКУ. При цьому далеко не всі експерти оптимістично оцінюють ефективність її майбутньої роботи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини