Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено обов'язкові параметри парко-місць, призначених для людей з інвалідністю

21 листопада 2018, 15:16
299
0
Реклама

Мінрегіон планує найближчим часом прийняти нові ДБН, які визначать обов'язкові параметри і деталізують вимоги з прикладами влаштування на відкритих автостоянках парко-місць для людей з інвалідністю.

«Згідно з діючим законодавством, на парковках потрібно обов'язково передбачати не менше 10% машино-місць для людей з інвалідністю. При їх проектуванні потрібно дотримуватися тільки вимог щодо ширини та довжини. В нових ДБН ми деталізуємо вимоги», - заявив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Пропонується встановити мінімальну ширину зони для паркування авто особи з інвалідністю в 3,5 м. Розміри парко-місць, які розташовані паралельно бордюру, повинні забезпечувати доступ до задньої частини автомобіля для використання пандуса або підйомного пристрою.

Такі парко-місця потрібно буде розміщувати не далі, ніж 50 м від доступного для осіб з інвалідністю входу до будівлю, на парковках при житлових будинках - не далі 100 м. Також їх треба буде позначити дорожніми знаками та горизонтальною розміткою відповідно до ПДР з піктограмами міжнародного символу доступності.

Проект нових ДБН розроблений ПАТ «КиївЗНДІЕП» на заміну діючих ДБН В.2.2-17:2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини