Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок допорогових закупівель поки не змінюватимуть

26 листопада 2018, 08:05
222
0
Реклама

Для ухвалення у Верховній Раді запропонованих Президентом змін (законопроект №8265) до Закону «Про публічні закупівлі» не вистачило голосів депутатів (166 з необхідних 226).

Передбачалось встановлення правових умов для здійснення замовниками спрощених закупівель в електронній системі. Вони могли б забезпечити затвердження єдиних правил для всіх суб'єктів сфери публічних закупівель та виведення таких закупівель із «сірої» зони . Йшлося про закупівлі товарів, робіт і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тис. грн та є меншою за вартість, при якій процедури закупівель наразі є обов'язковими. Таким чином поріг закупівель зменшився б з 200 до 50 тис. грн. Також передбачалось надати можливість учаснику конкурсу виправляти невідповідності у тендерній пропозиції протягом одного робочого дня з моменту розміщення замовником в електронній системі закупівель повідомлення з вимогою про їх усунення.

За словами першого віце-спікера Ірини Геращенко, прийняття законопроекту дозволило б учасникам тендерів додатково знижувати ціну під час самого аукціону, потенційна економія від чого оцінювалась у 9 млрд грн.

***

Нагадаємо, що інформація щодо практичного застосування норм законодавства, зокрема у сфері публічних закупівель, міститься у розділі «Ситуації» ІПС ЛІГА:ЗАКОН, наприклад: «Публічні закупівлі: основні положення», «Публічні закупівлі: допорогові закупівлі», «Закупівлі (залізницею) через систему ProZorro» та ін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини