Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підготовки юристів у коледжах і технікумах за бюджетні кошти не буде

29 листопада 2018, 10:35
357
0
Реклама

27 листопада набув чинності наказ Міносвіти від 10.10.2018 №1082 «Про затвердження Умов прийому на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2019 році».

Вступна компанія стартує з 1 липня. Прийом документів на молодшого спеціаліста: вступники на базі 11 класів повинні будуть подавати заяви в електронній формі (через електронний кабінет), а на базі 9 - у паперовій. За результатами співбесід, іспитів, творчих конкурсів чи ЗНО списки вступників, які отримають рекомендації до зарахування, будуть оприлюднені до 23 липня (на базі 9 класів) та до 1 серпня (на базі 11). Для останніх однією з новацій буде те, що для вступників на бюджетні місця творчі конкурси проводитимуть до початку прийняття заяв - з 1 до 10 липня.

Зміниться система фінансування підготовки молодших спеціалістів. Воно відбуватиметься за рахунок державного бюджету у державних закладах освіти (державне замовлення) та за рахунок місцевих бюджетів у державних та комунальних закладах освіти (регіональне замовлення). Крім того, передбачені надання цільових пільгових державних кредитів (постанова КМУ від 16.06.2003 №916), можливість навчання за ваучерами та за кошти фізичних та юридичних осіб (на умовах контракту).

Специфікою вступної компанії-2019 є відмова від державного та регіонального замовлень на підготовку молодших спеціалістів за спеціальністю 081 «Право».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини