Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила продажу ліків можуть змінитись

6 грудня 2018, 08:05
287
0
Реклама

Комітет з питань охорони здоров'я Верховної Ради рекомендував підтримати у першому читанні законопроект №2162 «Про лікарські засоби». Він покликаний запровадити європейські принципи та підходи регулювання надання дозволів на введення та обігу лікарських засобів на ринку України.

Законопроект був поданий ще у лютому 2015 року, проте був доопрацьований у липні 2018 року. Контроль за дотриманням законодавства про рекламу у сфері лікарських засобів та медобладнання, відповідно до запропонованих змін, покладається також на Міністерство охорони здоров'я та Держлікслужбу.

Окрім того, до видів обов'язкового страхування додали страхування відповідальності замовника клінічних випробувань лікарських засобів на випадок нанесення шкоди життю та здоров'ю пацієнта або здорового добровольця.

Також у комітеті рекомендували парламенту перенести на рік введення в дію закону про трансплантацію (законопроект №9284) та продовжити термін спрощеної процедури реорганізації державних і комунальних закладів охорони здоров'я (законопроект №9075). Комітет рекомендував включити законопроект №9163 «Про фінансування охорони здоров'я та загальнообов'язкове медичне страхування в Україні» до порядку денного Верховної Ради.

Як ми писали раніше, комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я після розгляду законопроекта №8591 «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо забезпечення економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів при здійсненні роздрібної торгівлі лікарськими засобами» рекомендував повернути його на доопрацювання. По суті, депутати відхилили законопроект, що самі ж і підготували.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини