Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Столичним підприємцям обіцяні знижки по кредитах

6 грудня 2018, 14:59
196
0
Реклама

5 грудня на підведенні річних підсумків Комітету сприяння малому та середньому бізнесу Київської торгово-промислової палати Наталія Кондрашова, заступника директора департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА, розповіла про можливості залучення дешевих кредитних коштів.

За її словами, у наступному році продовжиться Програма фінансово-кредитної підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва у місті Києві, що реалізується за сприяння Німецько-українського фонду. За її умовами, для київських підприємців компенсуватиметься 50% номінальної відсоткової ставки, що встановлюється кредитним договором.

На сьогодні фінансування можуть отримати пріоритетні для міста галузі промисловості, освітня інфраструктура та ЖКГ. Відсоткова ставка по виданих у 2018 році кредитах, враховуючи компенсацію, становила 7,5-10,5% у гривні. У 2019 році до Програми планується залучити й інші сфери, зокрема, торгівлю та громадське харчування.

У наступному році також планується збільшити максимальну суму кредиту до еквіваленту 300 тис. євро, мінімальний внесок позичальника у проекті має складати 20%. На Програму у міському бюджеті-2019 закладено 10 млн грн. Її особливістю є те, що. всі погодження відбуватимуться між банком-партнером (на сьогодні це Укргазбанк, Кредобанк, Ощадбанк, «ПроКредит банк», «КредитВест банк») та КМДА без участі позичальника.

Нагадаємо, що Програма підтримки МСБ затверджена рішенням Київради від 21.09.2017 року №46/3053.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини