Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Позашкільна наукова освіта буде законодавчо врегульована

7 грудня 2018, 10:51
223
0
Реклама

Міносвіти опублікувало для обговорення проект Положення про спеціалізований заклад позашкільної освіти наукового профілю. Відповідний документ має бути затверджений на виконання п. 5 ст. 21 Закону «Про освіту».

Документ вплине на позашкільні заклади, які надають освіту наукового спрямування із залученням вихованців, учнів, слухачів до науково-дослідницької, дослідно-експериментальної, конструкторської, винахідницької, пошукової діяльності в різних галузях науки, техніки, культури і мистецтва.

Положення передбачає права та обов'язки директора закладу, вихованців, педагогічних та наукових працівників, а також колегіальних органів управління (педагогічної та вченої ради, загальних зборів, президії).

Пропонується розширити сфери діяльності таких закладів освіти. Зокрема, пропонується запровадити новий напрямок - пропедевтичний, який передбачає вступний курс у науку, що передує більш глибокому і детальному вивченню. Серед інших напрямів діяльності також пропонуються: просвітницький, аналітичний, методичний, видавничий та міжнародний.

Зауваження та пропозиції можна надати до 8.01.2019.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини