Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Києві спрощено процедуру здачі в оренду комунального майна

10 грудня 2018, 16:00
245
0
Реклама

Київська міська рада на засіданні 6 грудня прийняла рішення спростити процедуру здачі в оренду комунального майна. Текст рішення поки не опублікований.

«Раніше ця процедура займала від півроку до двох-трьох років. Потенційні орендарі хочуть взяти приміщення в оренду, але через бюрократичну тяганину їм потрібно подавати велику кількість додаткових документів. Прийняте рішення дасть можливість наповнити міський бюджет. Комунальна власність буде передана в оренду, а не знаходитись в аварійному стані», - сказав депутат міськради Михайло Будилів.

Крім того, Київрада створила тимчасову контрольну комісію для виявлення та повернення у комунальну власність майна, відчуженого з порушенням законодавства у 2010-2014 роках. Вона працюватиме протягом шести місяців.

«Недобросовісні інвестори на таких ділянках недбало слідкують за дотриманням архітектурних норм, не обладнують житлові масиви необхідними зеленими зонами, дитячими майданчиками та місцями для паркування. Окрім того, вони намагаються уникнути виділення частини житлової площі для соціально незахищених громадян та сплати податків до міського бюджету», - зазначив ініціатор цього рішення, депутат Юрій Сиротюк.

Відзначимо, що потенційний обсяг роботи у цієї комісії такий, що відведених шести місяців явно не вистачить. А як показує практика, найчастіше спроби повернення в комунальну власність незаконно відчуженого майна не дають результату.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини