Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інформацію про ставки місцевих податків відтепер можна отримати в одному місці

11 грудня 2018, 08:34
628
0
Реклама

ДФС на власному сайті розмістила інформацію про ставки земельного та інших податків, встановлені місцевими радами та радами об'єднаних територіальних громад.

Згідно зі ст.12 Податкового кодексу така інформація повинна надсилатись в електронному вигляді до місцевих податкових органів у десятиденний строк з дня прийняття рішення про встановлення ставки податку, але не пізніше 1 липня року, що передує бюджетному періоду.

У разі неподання оновлених даних, використовується попередня ставка, а у випадку неприйняття рішення про її встановлення, ставка податку розраховується, виходячи з мінімального розміру.

За словами народного депутата, голови земельного підкомітету аграрного комітету ВР Олег Кулініч, важливим є те, що у разі допущеної ДФС помилки при публікації цих даних, платник податку не буде нести відповідальності за наслідки використання таких даних.

Нагадаємо, раніше Мінагрополітики підготувало проект змін до Порядку нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, якими встановлюються нові показники. Відтак, 1 га ріллі найдорожчий у Черкаський (33 646 грн) та Чернівецькій (33 264 грн) областях, найдешевший - у Житомирській (21 411 грн) та Львівській (21 492 грн).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини