Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Митниця повинна вірити власникам «євроблях»

13 грудня 2018, 08:49
341
0
Реклама

Спільно зі спеціалістами Міністерства фінансів ми підготували ряд змін до Тимчасового порядку митного оформлення транспортних засобів.

Ці зміни, перш за все, мають вирішити проблему коригування митними органами вартості транспортних засобів, щодо яких здійснюється митне оформлення. Втручання в методику визначення митної вартості ТЗ спричинило створення величезних черг на митницях і створило перепони для власників авто з іноземною реєстрацією для розмитнення своїх авто якомога скоріше у пільговий період.

Після прийняття змін, якщо особа, яка здійснює митне оформлення авто, надасть офіційні документи, котрі підтверджують заявлену вартість, зокрема, банківські платіжні документи або договір купівлі-продажу, або копії митних декларацій країни відправлення, митна вартість коригуватися не буде.

В іншому випадку митні органи матимуть право перевірити достовірність заявленої вартості авто. Перевірка базуватиметься на інформації про вартість аналогічного ТС в країні останньої реєстрації.

У разі якщо вартість авто, щодо якого здійснюється митне оформлення, дорівнює або є вищою за нижню межу діапазону вартості аналогічного авто без ПДВ, заявлена митна вартість не коригуватиметься. Якщо нижчою - вона встановлюватиметься не вище рівня нижньої межі такого діапазону.

Вкотре звертаюся до виконавців норм Закону №2611: всі додаткові вимоги, так само, як і завищена вартість брокерських послуг, означатимуть невиконання Закону та саботаж, який мають розслідувати антикорупційні органи.

Це моє останнє втручання в процес виконання законодавчих норм, - далі лише викриття осіб та їхніх протиправних дій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини