Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Ліцензії на імпорт та експорт алкоголю та тютюну хочуть скасувати

18 грудня 2018, 14:16
418
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроект №9388 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції та лібералізації адміністративних послуг у сфері зовнішньоекономічної діяльності». Він встановлює процедуру видачі ліцензій на експорт (імпорт), спеціальних ліцензій, ліцензій на здійснення резидентами майнових інвестицій за межами України.

Ліцензії пропонується, зокрема, видавати в електронному вигляді через Єдиний державний портал адміністративних послуг, хоча допускається і подання документів у паперовій формі. Передбачається також обмін інформацією в електронному вигляді між Мінекономрозвитку (регіональними органами ліцензування) та ДФС, вільний доступ до інформації про ліцензіатів.

Окрім того, зовнішньоекономічну діяльності пропонується вивести з-під дії Закону «Про ліцензування видів господарської діяльності».

Також пропонується скасувати ліцензування імпорту, експорту спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів згідно із Законом «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», адже воно втратило позитивний регулюючий ефект.

Відповідно, повинні бути скасовані фінансові санкції та адміністративна відповідальність за підприємницьку діяльність без зазначених ліцензій, для чого пропонується ввести відповідні зміни у Кодекс про адміністративні правопорушення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини