Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВФ прийняв нову програму кредитування для України

19 грудня 2018, 08:39
224
0
Реклама

18 грудня рада директорів МВФ схвалила програму допомоги stand-by для України. Перший транш у розмірі 1,4 млрд дол. буде надано негайно, перед виділенням інших (раз на півроку) відбуватиметься перегляд виконання програми.

Вона буде зосереджена на чотирьох пріоритетах:

- подальше зменшення держборгу;

- зниження інфляції зі збереженням гнучкого режиму валютного курсу;

- посилення фінансового сектора, сприяння відновленню активів і відродження банківського кредитування;

- просування цілеспрямованої сукупності структурних реформ, зокрема, для вдосконалення процесів адміністрування податків, приватизації та управління.

«Українська влада успішно відновила макроекономічну стабільність і зростання за підтримки міжнародного співтовариства. Розсудлива фіскальна і монетарна політика, гнучкий режим обмінного курсу допомогли зменшити дефіцит фіскального та поточного рахунків. Резерви були частково відновлені, і впевненість зросла», - заявив перший заступник директора і в.о. голови Фонду Девід Ліптон.

За його словами, нова угода «забезпечить опору для економічної політики української влади протягом наступного року, зберігаючи останні тенденції економічного зростання і сприяючи ще більш стійкого зростання. Разом з підтримкою Світового банку та ЄС, ця угода допоможе Україні покрити її фінансові потреби».

У той же час Д. Ліптон зазначив, що реалізація програми пов'язана зі значними ризиками, як внутрішніми, так і зовнішніми. «Українська влада зробила важливі кроки для пом'якшення цих ризиків, в тому числі шляхом затвердження надійного бюджету на 2019 рік, підвищення тарифів на газ та опалення і прийняття законодавства щодо вдосконалення управління в державних банках», - додав він.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини