Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За порушення ПДР відповідатимуть належні користувачі авто

16 січня 2019, 10:42
896
0
Реклама

З 15 січня почав діяти Порядок внесення відомостей про належного користувача транспортного засобу в Єдиний державний реєстр ТЗ.

Такі зареєстровані користувачі нестимуть відповідальність за порушення ПДР, що зафіксовані в автоматичному режимі або в режимі фотографування (відеозапису).

Належним користувачем може бути той, на кого власник ТЗ оформив нотаріально завірену довіреність. Також ним можна стати на підставі договору оренди, лізингу або тимчасового реєстраційного талона.

При цьому обов'язковою умовою є наявність у належного користувача водійського посвідчення. Внести відомості можна в сервісних центрах МВС або на сайті Головного сервісного центру МВС. Інформації вноситься безкоштовно, однак лише стосовно одного користувача відносно одного ТЗ. Відомості про нового належного користувача можуть бути внесені тільки після виключення запису про попереднього.

Дані вносяться в реєстр на строк, визначений власником ТЗ, або на строк дії доручення/договору/тимчасового реєстраційного талона. Виключити відомості можна достроково.

***

Раніше ми писали про е - кабінет водія, і про те як він працює.

***

Нагадаємо, що легко розрахувати суму заборгованості з урахуванням інфляції, а також штрафні санкції можна за допомогою Калькулятора розрахунку заборгованості та штрафних санкцій від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини