Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скільки заробляють на продажі громадянства в країнах ЄС

16 січня 2019, 14:30
389
0
Реклама

25 млрд євро за останні 10 років - саме стільки отримали країни ЄС завдяки видачі «золотих» паспортів та віз. Про це йдеться у доповіді Міжнародної організації Transparency International, присвяченій питанням отримання в європейських країнах громадянства та дозволів на постійне проживання за інвестиції.

Загальна кількість іноземців, які за цей період набули громадянства країн ЄС, склала близько 6 тис. осіб, 100 тис. отримали дозвіл на довготривале проживання. Країни, що отримали найбільший зиск від інвестиційної еміграції: Іспанія, Греція, Кіпр, Португалія, Великобританія, Угорщина, Греція, Мальта та Латвія.

Четвірка найуспішніших виглядає наступним чином: Іспанія - 1 млрд євро на рік, Кіпр - 914 млн євро, Португалія та Великобританія - 670 і 498 млн відповідно. Для прикладу, з 2013 року, за період реалізації програми «золотих» паспортів, Кіпр, населення якого складає близько 1,2 млн чоловік, отримав 4.8 млрд інвестицій.

Більшість заяв на отримання «золотої» візи подавали китайські та російські громадяни. Так, Іспанія за останні п'ять років Іспанія надала громадянство або дозвіл на проживання близько 7200 громадянам Китаю, Угорщина - 5 431, а Португалія - 3 936. Серед росіян найбільшим попитом користувалась Литва - 12097 дозволів на ПМП.

Вартість громадянства держави ЄС варіюється залежно від країни, його середня ціна становить 900 тис. євро.

За матеріалами Daily Sabah.

***

Раніше ми писали, що у доповіді Transparency International Україна посідає п'яте місце серед 18 країн, що потрапили у дослідження. Наші співгромадяни надають перевагу Латвії, де вони отримали 1,376 «золотих» віз. Нещодавно уряд Чорногорії оголосив про початок програми розвитку, що надає можливість отримання чорногорського громадянства на основі інвестицій.

***

Нагадаємо, що відповіді на практичні питання щодо ведення бізнесу за кордоном, правил перетину кордону тощо, можна знайти у розділі «Ситуації для бізнесу» інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини