Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Соки маркуватимуться по-європейські

16 січня 2019, 16:25
555
0
Реклама

В рамках адаптації положень українського законодавства до європейських норм Міністерство аграрної політики та продовольства розробило проект Вимог до фруктових соків та деяких подібних продуктів, яких повинні будуть дотримуватись виробники. Вони поширюватимуться як на сам продукт, так і на його маркування.

Зокрема, у Вимогах надається визначення фруктовим сокам, концентратам, нектарам, пюре тощо. Визначаються також способи їх отримання, а також речовини та препарати, які дозволяється додавати у процесі виготовлення.

На етикетках необхідно чітко вказувати, якщо продукт є сумішшю вихідного і відновленого фруктового соку, а для фруктового нектару - якщо він одержаний повністю або частково з концентрованого продукту. У переліку інгредієнтів на етикетці повинні будуть вказуватись назви всіх використаних фруктових соків, а також доданої м'якоті (у випадку її використання).

***

Нещодавно ми писали, що на споживачів чекає оновлення етикеток на харчових продуктах, зокрема, при визначенні їх терміну придатності, наявності тих чи інших інгредієнтів, ГМО та ін.

***

Нагадаємо, що розділ «Ситуації для бізнесу» інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН містить практичні матеріали з питань виробництва та торгівлі харчовими продуктами, а також галузевим наглядом та контролем.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини