Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сільгосптехніку реєструватимуть по-новому

22 січня 2019, 08:03
723
0
Реклама

16 січня Кабмін прийняв постанову №19, якою передав повноваження з реєстрації та знятті з обліку сільськогосподарської та дорожно-будівельної техніки (відповідний порядок затверджений постановою КМУ від 08.07.2009 №694) Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Держпродспоживслужба також уповноважена створювати та вести електронний реєстр суб'єктів господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю тракторами, самохідними шасі, сільськогосподарською, меліоративною, дорожно-будівельною технікою і іншими механізмами.

Продавці машин, які включені до реєстру, можуть їх не реєструвати за умови оформлення актів прийняття-передачі (якщо це стосується підприємства-виготівника) або договорів купівлі-продажу (якщо це стосується іншого суб'єкта господарювання). Такі суб'єкти під час продажу машин видають власнику номерний знак «Транзит», строк дії якого складає 10 діб.

Власник машини, придбаної у таких суб'єктів, представляє для реєстрації оригінал акту прийняття-передачі машини або договору купівлі-продажу та номерний знак «Транзит».

Також територіальні органи Держпродспоживслужби прийматимуть теоретичні та практичні іспити, видаватимуть і обмінюватимуть посвідчення тракториста-машиніста (порядок затверджений постановою КМУ від 02.04.1994 №217).

Для обміну посвідчення без складання іспитів не потрібно підтверджувати управління машинами протягом останніх 12 місяців, але для відкриття нової категорії потрібно пред'явити диплом кваліфікованого робітника або свідоцтво про присвоєння (підвищення) кваліфікації.

***

Раніше ми писали, що порядок розподілу коштів, передбачених програмами держпідтримки АПК, у тому числі за програмою компенсацій за придбання вітчизняної сільськогосптехніки, може бути представлений на розгляд Кабміну до лютого 2019 року.

***

Нагадаємо, що розділ «Форми та бланки» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить форми, акти, зразки, формалізовані довідки, бланки, а також алгоритми та приклади їх заповнення. Тестовим доступом до розділу можна скористатися тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини