Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли директор генеральний, а коли - «звичайний»?

16 лютого 2019, 08:07
4648
0
Реклама

Спеціалісти Міністерства соціальної політики в листі від 6.02.2019 № 19/0/193-19 спеціально для компанії ЛІГА:ЗАКОН роз'яснили, що відмінність між «директором» та «генеральним директором» полягає в тому, що перший здійснює керівництво однією організаційною одиницею (наприклад, підприємством, організацією, комплексом), а другий зазвичай керує кількома одиницями, що складають об'єднану структуру (асоціацію, концерн, об'єднання тощо).

Якщо напрямами діяльності підприємства керують директори з певних питань (економічних, фінансових, технічних тощо), то загальним їх керівником також може бути генеральний директор.

Крім того, у разі створення в товаристві з обмеженою та додатковою відповідальністю виконавчого органу «дирекція», який очолює гендиректор, у штатному розписі можуть застосовуватись такі назви посад:

- «Генеральний директор дирекції товариства» або «Генеральний директор товариства»;

- «Заступник генерального директора дирекції товариства» або «Заступник генерального директора товариства».

***

Раніше ми писали, що оплата виконання обов'язків за вакантною посадою здійснюється за цією посадою.

***

Нагадаємо, що в інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОНмістяться аналітичні матеріали щодо конкретних випадків, що можуть виникати під час перевірок органами держнагляду та контролю, а також поради щодо мінімалізації наслідків таких перевірок. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати:

- «Трудові перевірки»;

- «Фіскальні перевірки».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини