Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці спочатку попередить, а потім штрафуватиме?

19 лютого 2019, 08:04
1748
0
Реклама

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував Верховній Раді прийняти у другому читанні законопроект № 6489 про запобігання надмірного тиску на суб'єктів господарювання заходів державного контролю за дотриманням законодавства про працю та зайнятість населення. Він був прийнятий за основу ще в липні 2017 року.

Зокрема, пропонується встановити новий механізм застосування штрафних санкцій Держпраці. У разі виявлення порушення вперше, інспектор видаватиме припис про його усунення без накладення штрафу. В приписі зазначатиметься строк, в який роботодавець повинен буде його усунути (не менше 15 робочих днів).

Також планується встановити адміністративну відповідальність за подання безпідставних скарг про порушення роботодавця.

Крім того, пропонується визначити граничні строки накладення фінансових санкцій за трудові порушення. Їх мають намір накладати протягом шести місяців з дня виявлення порушень, але не пізніше як через рік з дня їх вчинення.

***

Раніше ми писали про те, коли директор генеральний, а коли - «звичайний».

***

Нагадаємо, що в інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН містяться аналітичні матеріали щодо конкретних випадків, що можуть виникати під час перевірок органами держнагляду та контролю, та поради щодо мінімізації наслідків таких перевірок. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати:

- «Трудові перевірки»;

- «Фіскальні перевірки».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини