Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Покупки з «пластиком» можуть стати дорожче

19 лютого 2019, 17:48
744
0
Реклама

The Wall Street Journal повідомила, що Visa і Mastercard, дві найбільші світові платіжні системи, в квітні планують підвищити комісії за кредитними і дебетовими картками, покладаючи новий тягар витрат на ритейл. У статті йдеться про те, що такий крок Visa буде коштувати американській торгівлі в найближчому році принаймні 570 млн дол. Приблизно від 1 до 2,5% цін на товари і послуги йдуть на покриття зборів платіжних систем.
За словами фінансового аналітика Василя Невмержицького, на якого посилається ресурс ubr.ua, мова йде про щоквартальний внесок, який банкіри виплачують міжнародним системам, як плату за використання ліцензії і технічну підтримку. Visa збільшить його на 5 тис. дол., А MasterCard - на 5 тис. євро. Зараз банки платять за цими статтями близько 10 тис. дол. у квартал, доведеться платити на 50% більше. Можливо, українські банкіри захочуть хоча б частково перекласти приріст своїх витрат на торговців і їх клієнтів, підняти тарифи на випуск та перевипуск карток.

***

Калькулятор розрахунку заборгованості та штрафних санкцій допоможе розрахувати суму заборгованості з урахуванням інфляції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини