Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Декларацію з податку на нерухоме майно можна подати за новою формою

20 лютого 2019, 08:28
2963
0
Реклама

Діє нова форма податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Вона була затверджена наказом Мінфіну від 15.11.2018 № 897, який набув чинності 18.01.2019.

Тепер у деклараціях можна зазначати коди нерухомості згідно з реєстраційними документами. За старою формою передбачено застосування умовних ознак типів нерухомості (від 1 до 9).

Також передбачено подання до контролюючого органу за місцезнаходженням об'єктів оподаткування однієї декларації. У випадку, якщо об'єкти нерухомості знаходяться на території декількох адміністративно-територіальних одиниць, але вони обслуговуються одним контролюючим органом, декларація подається з кількома додатками відповідного типу. Раніше декларації надавались окремо по кожній адміністративно-територіальній одиниці.

Податківці рекомендують платникам податку у 2019 році використовувати нову форму декларації. Однак подання декларацій за старою формою також дозволяється.

***

Раніше ми писали про те, що ДФС знайшла порушення в роботі з готівкою у всіх перевірених підприємців.

***

Нагадаємо, що в інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН містяться аналітичні матеріали щодо конкретних випадків, що можуть виникати під час перевірок органами держнагляду та контролю, та поради щодо мінімізації наслідків таких перевірок. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати:

- «Трудові перевірки»;

- «Фіскальні перевірки».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини