Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як розраховується плата за доступ до розподільної мережі будинку?

20 лютого 2019, 14:00
350
0
Реклама

Мінрегіон затвердив Методику визначення плати за доступ до елементів інфраструктури будинкової розподільної мережі. Відповідний наказ № 3 від 22.01.2019 набере чинності з дня опублікування.

Документ поширюється на відносини між власниками такої інфраструктури та операторами телекомунікацій, провайдерами. Методика поширюється на об'єкти усіх форм власності.

Встановлено, що плата за доступ може бути одноразовою та періодичною.

Одноразова плата - за розроблення та видачу технічних умов з доступу до елементів інфраструктури. ЇЇ розмір не може перевищувати 50% мінімальної зарплати, встановленої законом станом на 1 січня поточного року.

Періодична плата може встановлюватися виключно за наявності документально підтверджених додаткових витрат власника, пов'язаних з наданим доступом. До них включаються, зокрема, витрати, пов'язані з придбанням та використанням матеріалів під час виконання робіт та оплатою праці персоналу.

Розмір плати не може змінюватися протягом року з дня укладення договору. Підставою для її перегляду можуть бути тільки зміни розміру складових додаткових витрат та кількості замовників, які використовують одну й ту саму інфраструктуру об'єкта.

***

Раніше ми писали, що визначено ТОП-5 найбільш швидкісних інтернет-провайдерів в Україні.

***

Нагадаємо, що розділ «Довідники» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить корисну інформацію про тарифи, нормативи, правила, розміри штрафів і санкцій, ставки зборів та платежів, індекси інфляції тощо. До нього також включено деякі державні класифікатори, національні стандарти бухобліку, плани рахунків, норми та нормативи, діючі тарифи на різні види послуг та ін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини