Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

5 способів зробити вашу компанію кращою на ринку

22 лютого 2019, 17:05
2220
0
Реклама

Стати кращими у своїй сфері можна і без великих грошових вливань. Іноді досить просто проявити більше уваги до людей.

Цінуйте ваших співробітників

Гідно оцінений співробітник відрізняється високою самовіддачею на роботі. Працівники, яких цінують, не схильні до частої зміни місця роботи навіть тоді, коли їм пропонують більшу зарплату. Такі співробітники стають практично незамінними на своїй позиції, відповідально ставляться до виконання обов'язків і охоче допомагають колегам. Вони стають опорою керівника в скрутні часи, їх не лякають тимчасові проблеми з фінансуванням, вони успішно будують кар'єру.

Заохочувати людей треба обов'язково. Надбавка до окладу, премія, піца в офіс або навіть добре слово мимохідь покаже співробітникам, що ви їх цінуєте. Натомість, мотивовані й ефективні співробітники будуть найкращим підтвердженням вашого доброго реноме на ринку.

Дайте більше самостійності й довіри

Багато хто чув фразу, що дохід компанії безпосередньо залежить від того, наскільки самостійні її співробітники. Такі люди мають компетенції, рішучість, вони ініціативні й охоче виконують свої обов'язки.

Якщо у вас в компанії є творчі співробітники, підтримуйте їх пориви й починання, дозволяйте проявляти ініціативу, реалізовувати свої ідеї. Створюйте всі умови для втілення у життя проектів ваших співробітників, давайте їм важкі завдання, стимулюйте бажання розвиватися. Нехай вони досягають більшого.

Якщо ініціативи таких активних людей залишати без зворотного зв'язку, то люди перестануть їх проявляти. І тоді з активного співробітника людина перетвориться на гвинтик системи, і буде працювати в режимі «звідси і до обіду».

Підтримуйте корпоративну культуру

Корпоративна культура - це не лише модний тренд, спільні шашлики і брейн-ринги. Це невидимі нитки, які не тільки утримують людей в колективі, а й дозволяють вірити в компанію. Коли людей в організації мотивує не лише зарплата, а й загальні цінності, вони стають майже сім'єю. Дуже часто люди кажуть, що саме у цьому колективі вони готові працювати, незважаючи на негаразди і труднощі.

Саме корпоративну культуру 86% зарубіжних компаній вважають однією з головних причин успішності. Основним її аспектом визначили емоційну залученість. Вона впливає на фінансові результати, збільшує прибуток більш ніж на 20% на рік і майже на 45% підвищує якість роботи.

Забезпечте можливість зростання і навчайте

Важливо підтримувати здорові амбіції ваших співробітників, наділяти їх новими посадами і навіть давати почесні звання. Якщо співробітник дозрів і справляється дуже добре - давайте йому людей в підпорядкування, формуйте нову команду, робіть наставником. Можливо, співробітник потребує цього.

Підвищення кваліфікації та навчання співробітників теж важливе. Вишколений і озброєний новими знаннями, співробітник здатний генерувати нові ідеї і розвивати бізнес. Він відчуває в собі силу справлятися з багатьма проблемами.

Розуміючи, що компанія вкладає в його розвиток, співробітник намагатиметься бути особливо продуктивним на робочому місці. Важливо також, що наявність дипломів і сертифікатів у членів команди може вивести бізнес на новий виток зростання і гратиме вирішальну роль в отриманні статусу компанії-партнера міжнародної корпорації.

Просіть рекомендації

Хоча б раз на рік вимірюйте eNPS - Індекс чистої прихильності (або Індекс бренду працедавця). Співробітники оцінюють за 10-бальною шкалою правильність твердження: «Я порекомендую роботу в компанії своїм друзям, які перебувають у пошуку роботи» та заповнюють два відкритих поля: Що подобається? Що не подобається? За результатами опитування система визначає відсоток промоутерів, нейтралів і критиків працедавця. Індекс - це різниця між відсотковим співвідношенням промоутерів і критиків. Процес займає 1 хвилину робочого часу персоналу, дозволяючи отримати об'ємну діагностику навіть у великих компаніях.

За методикою eNPS можна швидко отримати зворотній зв'язок, виявити проблеми і відразу взятись за їх вирішення. Результати дають безцінну інформацію про якість вашої культури, продукту і компанії в цілому. Цей інструмент використовують компанії Apple, Zappos, GE, Facebook, LEGO.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини