Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як перевірити постачальника газу

25 лютого 2019, 11:52
12583
0
Реклама

Споживачі газу отримали можливість отримати дані з інформаційної платформи оператора ГТС про своїх постачальників, а також перевірити наявність власного EIC-коду у реєстрах споживачів газу. Для цього необхідно скористатись запропонованим онлайн-сервісом.

Послуга, як наголошують в Укртрансгазі, допоможе споживачам, насамперед, попередити та уникнути ситуацій з помилковим чи безпідставним відключенням. Для отримання інформації необхідно ввести ЕІС-код споживача газу,який зазначений у договорі на розподіл природного газу та у платіжках.

У випадку відсутності у споживача ЕІС-коду або якщо у результаті онлайн-перевірки споживач виявив себе в реєстрі на відключення, але при цьому планує продовжувати споживання газу, необхідно звернутись до газорозподільної компанії (оператора ГРМ) у його регіоні із запитом про створення коду та внесення відповідної інформації до інформаційної платформи оператора ГТС.

Наразі усі без виключення побутові споживачі газу (фізичні особи) потрапляють до захищеної категорії відповідно до Постанови КМУ № 867, тому до 01.05.2020 року не можуть вноситись до реєстру на відключення.

***

Раніше ми писали, що у Києві можуть подорожчати послуги із вивозу сміття.

***

Нагадаємо, що модуль «Довідники» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить корисну інформацію про тарифи, нормативи, правила, розміри штрафів та санкцій, ставки зборів і платежів, індекси інфляції тощо. У нього також включені деякі державні класифікатори, національні стандарти бухобліку, плани рахунків, норми і нормативи, діючі тарифи на різні види послуг та ін. Тестовим доступом до розділу можна скористатися тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини