Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 квітня підвищуються міжбанківські комісії та ліміт платежів без PIN- коду

26 лютого 2019, 14:15
1019
0
Реклама

Національний банк підвищив комісію за користування картками у національній платіжній системі «ПРОСТІР».

При проведенні клієнтського платежу із 1 квітня еквайєр виплачуватиме емітенту 1,3 % винагороди, що на третину більше від нинішнього, комісія за інтернет-покупки зросте на 0,3 - до 1,5 %. За переведення у готівку грошей у банкоматах стягуватиметься комісія у 2 грн.

Одночасно НБУ підвищує ліміт безконтактних платежів без введення PIN-коду зі 100 до 300 грн.

На думку експертів, підвищення комісій пов'язане з запланованим випуском кобейджінгових карт «ПРОСТІР» з китайською платіжною системою UnionPay.

У Нацбанку зазначають, що серед роздрібних платежів в Україні домінують карткові платіжні системи - кількість таких операцій найбільша. Найчастіше українці розраховуються платіжними картками у торгових мережах, але найбільше коштів, що витрачаються безготівково за допомогою картки, припадають за підсумками 2018 року на р2р-перекази (середній чек такої операції виріс до 1723 грн). Наразі кожна дев'ята активна платіжна карта в Україні є безконтактною, також значно зросла частка безконтактної оплати з використанням гаджетів.

***

Раніше ми писали, що UnionPay вів переговори про спільні проекти з ПриватБанком.

***

Нагадаємо, що розділ «Форми та бланки» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить форми, акти, зразки, формалізовані довідки, бланки, а також алгоритми та приклади їх заповнення. Тестовим доступом до розділу можна скористатися тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини