Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці на вихідних переводять годинники

26 березня 2019, 13:37
451
0
Реклама

Порядок обчислення часу на території України і перехід на літній та зимовий час регламентується постановою КМУ від 13.05.1996 № 509. Відповідно до неї, годинникова стрілка в останню неділю березня, що у цьому році припадає на 31 березня, о 3:00 переводиться на 1 годину вперед.

У Верховній Раді наразі зареєстровано принаймні два проекти постанов (№ 9121 та № 9343) про скасування переведення годинників, при цьому за одним із проектів переведення 31 березня повинно було б стати остаточним.

Дискусії навколо переведення годинників точаться й в Євросоюзі: Єврокомісія пропонувала перехід на літній час скасувати вже з квітня. Рішення ґрунтувалось на результатах опитувань: 84% хотіли б не переводити годинник зі стандартного - зимового часу.

Проте у зв'язку зі складністю визначення країн із тим, на якому - зимовому чи літньому - часі залишатись та необхідністю узгодження розкладу транспортних потоків, питання було відкладене. Тож у Європі скасувати переведення годинника зможуть не раніше 2021 року. Вочевидь, при ухваленні відповідного рішення Єврокомісією, Україна слідуватиме прикладу.

Також нагадаємо, що особливо пильними необхідно бути тим, хто планує на 31 березня подорож. В Україні, як і в інших державах, що переходять на літній час, у квитках на рейси усіх видів транспорту час вказується з урахуванням переведення годинника, то ж необхідно заздалегідь спланувати відправлення і привести у відповідність власний годинник. Це ж стосується й тих, хто планує зустрічі 31 березня.

***

Тим, хто має намір їхати за кордон, варто знати про запровадження нової форми митної декларації.

***

Нагадаємо, що при встановленні нових і перевірці наявних ділових контактів може бути корисним сервіс CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Він, серед іншого, дозволяє перевірити інформацію про можливе включення ваших контрагентів у санкційні списки України, ЄС, США та інших країн, а також здійснювати їх подальший контроль.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини