Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінити мобільного оператора зі збереженням номеру можна буде у травні

3 квітня 2019, 12:00
995
0
Реклама

З 1 травня набуває чинності рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації від 16.10.2018 № 543, яким впроваджується послуга із перенесення абонентських номерів на телекомунікаційних мережах мобільного зв'язку.

Послуга безкоштовна, проте необхідно дотриматись певних вимог. Насамперед, номер мобільного повинен бути прив'язаний до імені абонента (уточнити можна у оператора зв'язку, зателефонувавши на гарячу лінію).

Зареєструвати номер можна онлайн за допомогою електронного цифрового підпису. Або ж у магазині оператора, для чого необхідно пред'явити документ, що посвідчує особу. Після цього необхідно подати заявку на перенесення номера, вказавши нового оператора. Після отримання згоди оператора у фірмовому магазині вам видадуть нову SIM-карту із «прописаним» старим номером.

Після зміни оператора всім тим, хто дзвонить на старий номер буде автоматично повідомлятися, що номер портовано.

Відмовити у перенесенні номера можуть з кількох причин:

- номер не зареєстрований;

- номер зареєстрований на іншу особу;

- у заяві про перенесення подані неповні або недостовірні дані;

- надання послуг було припинено з причин, передбачених законодавством (наприклад, використання номеру для шахрайських дій);

- після останнього перенесення абонентського номера не минуло 30 календарних днів;

- абонент одночасно подав заявки на перенесення номера кільком операторам мобільного зв'язку.

Номер мобільного на сьогодні значно перевершує основне завдання - голосову комунікацію. До нього прив'язані персональні дані, акаунти та віртуальні робочі кабінети, а віднедавна оператори запустили сервіс MobileID, що дозволяє ідентифікувати особу за допомогою телефону.

Нагадаємо, що модуль «Ситуації для бізнесу» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить практичні матеріали, пов'язані з організацією бізнес-процесів, зокрема, у сферах електронного документообігу, використання ЕЦП, криптографічного захисту інформації тощо.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини