Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Здавати на водійські права будуть по-новому

8 квітня 2019, 12:30
5164
0
Реклама

Кабінетом Міністрів внесено зміни до низки постанов, пов'язаних з порядком видачі посвідчень водія, підготовки водіїв, а також акредитацією автошкіл. Про це повідомляється на сайті Головного сервісного центру МВС.

Перехідними положеннями нормативного акту передбачено запровадження нововведень протягом півроку.

Найголовнішими з них є такі:

- встановлення обладнання в екзаменаційних авто для відеофіксації перевірки практичних навичок керування ТЗ під час іспиту. При цьому відеофіксація процесів складення іспитів зі знань ПДД вже працює;

- складати теоретичну та практичну частини іспиту можна буде лише в одному територіальному сервісному центрі МВС;

- до 2-ох років скорочено термін чинності отриманого в автошколі свідоцтва про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв;

- отримати або обміняти посвідчення водія буде неможливо без відмітки про місце реєстрації в документі, що посвідчує особу;

- викладачі та інструктори з водіння будуть зобов'язані вносити у спеціальний електронний журнал інформацію (вестиметься територіальним сервісцентром МВС) про час проведення теоретичних та практичних занять, а також транспортний засіб, на якому здійснюватиметься практичне заняття.

Разом з тим, дещо полегшать діяльність автошкіл. Їх акредитацію проводитиме не Головний, а територіальні сервісцентри МВС, автошколи більше не будуть змушені купляти в сервісних центрах МВС бланки свідоцтв про закінчення закладу з підготовки водіїв.

Випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв у закладах професійно-технічної освіти будуть допущені до складання іспитів без додаткового навчання в автошколі.

Ініціативи щодо змін у процедурах навчання та отримання водійських прав на цьому не закінчуються. МВС розробило проект законодавчих змін до правил отримання водійських посвідчень, пропонуючи, зокрема, збільшити кількість категорій та вік, з якого дозволяється керувати певними видами ТЗ.

Нагадаємо, що модуль «Ситуації для бізнесу» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить практичні матеріали, пов'язані з організацією бізнес-процесів, наприклад, щодо ліцензій на перевезення пасажирів і вантажів, відповідальності в галузі автоперевезень, зокрема, хто відповідає - водій чи підприємство - за ДТП за участю службового авто.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини