Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Боржник не відкриє рахунок без відома виконавчої служби

23 квітня 2019, 10:55
7121
0
Реклама

Національний банк постановою від 18.04.2019 № 60 затвердив Положення про порядок надання банками інформації про відкриття/закриття рахунків фізичних осіб, унесених до Єдиного реєстру боржників, до органів державної виконавчої служби або приватних виконавців. Положенням визначено механізм повідомлення банками органу державної виконавчої служби або приватного виконавця про рахунки фізичних осіб, внесених до Єдиного реєстру .

Так, банк зобов'язаний перевірити наявність інформації про клієнта-фізособу у день відкриття або закриття її рахунку у реєстрі боржників. Якщо рахунок відкривається на ім'я фізособи, внесеної до реєстру, зокрема через відокремлені підрозділи банку, або здійснюється закриття рахунка такою особою, банк зобов'язаний у день відкриття або закриття рахунка повідомити про це зазначених у реєстрі боржників виконавців.

Повідомляти банк повинен через електронний сервіс, а до його запровадження -у паперовій формі не пізніше робочого дня, наступного за днем відкриття/закриття рахунку.

Постанова набрала чинності з 19 квітня 2019 року.

Вам також може бути цікавим, за яких умов і на який термін банк може призупинити проведення фінансових операцій фізособами, а також, чи можна обмежити виїзд за кордон керівника юрособи-боржника.

Нагадаємо, що перевірити наявні чи потенційні ділові контакти можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Він дозволяє перевірити інформацію про можливо відкриті справи про банкрутство та судові процеси щодо юридичних осіб та ФОП, сплату ними податків, можливе включення у санкційні списки України, ЄС, США та інших країн тощо. Також можна відстежувати інформацію, що надходить. Аби випробувати роботу сервісу, передбачена можливість замовити тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини