Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заробітчани повинні сплатити податки з іноземного доходу

24 квітня 2019, 11:00
3083
0
Реклама

Платник податку, який отримав іноземні доходи, зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року. Про це нагадали в Головному управлінні ДФС у Луганській області.

Іноземні доходи є об'єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Податківці звернули увагу, якщо між Україною та країною, в якій знаходилось джерело виплати, існує міжнародний договір, платник податку може зменшити суму річного податкового зобов'язання на суму податків, сплачених за кордоном.

Для цього потрібно отримати від державного органу країни, де отримується дохід, уповноваженого справляти такий податок, підтверджуючі документи (довідку) про суму сплаченого податку та збору, а також про базу або об'єкт оподаткування.

Вимоги щодо оформлення такого документу закріплені в ст. 13 Податкового кодексу.

Нагадаємо, що дізнатись про потрапляння компанії у графіки планових перевірок державних органів нагляду та контролю можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, сервіс дозволяє перевірити інформацію щодо сплати податків вашими контрагентами та можливе їх включення до санкційних списків України, ЄС, США та інших країн.

Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини