Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В яких випадках авто не евакуюватимуть

26 квітня 2019, 12:30
3972
0
Реклама

Столична влада пообіцяла розпочати у центральних районах Києва евакуацію авто, що припарковані з порушенням ПДР, набравши штат муніципальних інспекторів. Зважаючи на те, що самі інспектори не наділені необхідними повноваженнями, викликати евакуатор, та організовувати вивезення авто порушника на штрафмайданчик будуть співробітники Нацполіції.

У Департаменті патрульній поліції підготували відповіді на найпоширеніші запитання про евакуацію авто.

За яких обставин патрульні поліцейські евакуюють авто?

Якщо патрульні поліцейські виявляють автомобіль, який здійснює зупинку чи стоянку з порушенням ПДР та суттєво перешкоджає дорожньому руху, вони повинні здійснити його тимчасове затримання - викликати евакуатор і відправити такий автомобіль на штрафмайданчик.

Коли припарковане із порушенням авто можуть не забирати на штрафмайданчик?

У випадках, коли водій присутній на місці події, евакуація автомобіля-порушника не здійснюється. Патрульний поліцейський виписує водієві штраф, після чого той повинен прибрати автомобіль з місця, де паркування, зупинка чи стоянка заборонені.

Якщо ж водій з'являється на місце вже після того, як поліцейський викликав евакуатор, виклик евакуатора відміняється і евакуація не проводиться, навіть якщо евакуатор уже прибув за таким викликом.

Чи чекають патрульні поліцейські, поки водій, який припаркувався із порушенням і залишив своє авто, повернеться до нього?

У патрульних поліцейських дуже щільний графік чергування, вони максимально швидко опрацьовують виклики, тому не мають змоги чекати на водіїв, що порушили правила паркування, зупинки та стоянки.

Як дізнатися, де ваше авто, якщо його немає на місці, де ви його припаркували?

У разі, якщо авто немає на місці, водій повинен зателефонувати на 102 або на гарячу лінію патрульної поліції за номером (044) 287 82 82, аби перевірити, чи не евакуйовано його автомобіль на штрафмайданчик. Черговий підкаже, куди звертатися далі для складання відповідних адміністративних матеріалів, після чого ви зможете забрати автомобіль зі штрафмайданчика.

Якщо ж машину викрали, слід звернутися до районного управління поліції.

Раніше ми писали, про що варто пам'ятати в ситуації, коли авто евакуюють і недотримання яких процедур патрульними може стати підставою для уникнення відповідальності.

Детальніше про відповідальність за порушення правил зупинки і стоянки, особливості фіксації і розгляду справ можна дізнатися з матеріалів модуля «Мистецтво оборони» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН.

Тестовий доступ до модуля можна отримати за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини