Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 ділових книг від KPMG Law Ukraine На правах реклами

29 квітня 2019, 10:00
2789
0
Реклама

Як сказав відомий бізнес-тренер: "Те, ким ви є, визначається тим, що ви читаєте". Для нашої компанії високий ментальний рівень співробітників дуже важливий, тому ми всіляко намагаємося прищеплювати і підтримувати любов до читання. В підтвердження цьому у нас був проект #KPMGreads, у рамках якого співробітники на корпоративних сторінках соціальних мереж ділилися своїми враженнями від прочитаних книг. Також у KPMG Law Ukraine є корпоративна підписка на електронну бібліотеку MyBook.

1. Радник, якому довіряють, Майстер Девід, Грін Чарльз, Галфорд Роберт

Якщо зазирнути до кабінету партнера KPMG Law Ukraine Сергія Попова, ви здалека побачите яскраву обкладинку цієї книги поряд з його робочим столом. Кожна сторінка видання просякнута темою завоювання довіри клієнта. Усі ми знаємо, що без цього жодна співпраця не буде успішною та її не переважити найціннішими знаннями армії консультантів. Тому ми включаємо цю книгу до списку must read для тих, хто хоче бути успішним в консалтингу.

2. Я чую вас наскрізь, Марк Гоулстон

Який він рецепт успішних перемовин? Як переконати співрозмовника й бути почутим? Відповіді на ці запитання в конкретних методиках виклав у своїй роботі Марк Гоулстон. Погодьтеся, досвіду тренера перемовників ФБР можна довіряти. Книга буде однаково корисна і для бізнес-цілей, і для особистого життя.

3. Разом швидше, Лора Стек

К - команда - це ключовий чинник успіху будь-якої компанії. Книга Лори Стек по суті є керівництвом з підвищення ефективності усіх співробітників. Існує три "чинники прискорення" і 12 "обмежувачів швидкості" - як усе це укладати в матрицю ефективності викладено з конкретними рекомендаціями, цікавими кейсами та реальним інструментарієм. Книга для людей дійсно готових змінюватися, чи належите ви до таких можна перевірити з перших сторінок, де автор пропонує пройти тести.

4. Не відпускай мене, Кадзуо Ішіґуро 

Ця книга не з тих, що легко відпускають, одразу готуйтеся зануритися в неї серйозно та надовго. Вона як збірка болів соціуму, який проникає у життя головних героїв-клонів. Вони існують щоб у потрібний час віддати свої органи, чи можна прожити таке життя гідно? Твір неймовірно зворушливий, у кінці ви обов'язково маєте сформулювати для себе, що ж є "людяність".

5. Будь кращою версією себе. Як звичайні люди стають видатними, Ден Вальдшмідт 

Бувало у вас так, що ви докладаєте дуже багато зусиль, а бажаного результату усе немає і немає? Розгадка криється у стилі мислення, "успіх - це не те, що ти робиш, а те, що ти є". Автор вчить перекреслювати червоним маркером слово "відмовка", наводить приклади успішних людей, які пережили горе або сильне розчарування, але в результаті змогли зробити видатні речі й увійшли до історії. Всього 129 сторінок чистої мотивації - це варте вашого часу.

6. Rework: Ця книга змінить ваш погляд на бізнес, Джейсон Фрайд

Улюблена цитата з цієї книги: "Трудоголіки - не герої. Вони не бережуть час, вони просто спалюють його. Справжній герой вже давно вдома, він знайшов швидкий спосіб завершити свої справи". Дивитися на бізнес не стандартно, виходити із зони комфорту і вдосконалювати процеси - ось що потрібно для ефективного підприємництва. Цю книгу можна полюбити, а можна повністю не прийняти, важливо одне - байдужими вона вас не залишить.

7. Магічне прибирання, Марі Кондо

Вмієте розлучатися зі старими речима? Можете зараз пригадати приємне відчуття, коли навколо вас порядок і нічого зайвого? І найголовніше питання - як цей стан порядку зробити перманентним? Автор книги консультант з наведення ладу розробила методику, яка допоможе не лише створити навколо вас ідеальний простір, але і наштовхне на роздуми, як впорядкованість впливає на зовнішність, особисте життя, усвідомленість покупок.

8. Жертви моди, Елісон Метьюс Девід

Існують книги, які добре розширюють фонові знання, а після їх прочитання ви дістаєте доступ до цікавих фактів, якими можна здивувати найінтелектуальнішого співрозмовника. "Жертви моди", якраз про це. Книга, насправді досить страшна, оскільки звичні нам речі у минулому слугували причинами загибелі або важких хвороб. Перед вами проблема "шкідливого виробництва" та її еволюція.

9. ЕсенціалізмШлях до простотиГрег МакКеон

Говорити "ні" завжди дуже складно, але іноді необхідно. Необхідно для власної ефективності і відчуття повноцінності. Іноді, щоб збудувати правильну модель поведінки, досить поставити питання: "Для чого я зараз це роблю"? Автор в дуже невимушеній манері, з великою кількістю наочних прикладів демонструє переваги життя есенціалістів. Стати есенціалістом дуже складно, проте, впоравшись з цим завданням, вам стане набагато легше.

10. Сила інтровертів. Тихі люди у світі, що не може мовчати, Сільвія Лекен

Сучасні бізнес-реалії дуже сильно стимулюють нас до публічності, але що робити, якщо ви людина інтровертивна? Книга Сільвії Лекен не панацея для закритих людей, але вона, як мінімум, підкаже керівникам сильні і слабкі сторони екстравертів та інтровертів і як поєднати ці два полюси одного континууму. Пропонуємо сприймати книгу, як "скриньку з перевагами" різних типажів, особливо інтровертів. І невелика порада перед прочитанням - придивіться, можливо, поряд з вами людина, чиї досягнення залишаються в тіні, похваліть її прямо зараз і ви побачите колосальну віддачу.

Нагадаємо, в центрі професійної освіти АКАДЕМІЯ ЛІГА:ЗАКОН постійно проводяться практикуми, семінари, круглі столи, онлайн-конференції і вебінари з відомими спікерами-практиками. Наприклад, 20 травня 2019 року

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини