Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До ЄС з домашнім улюбленцем: правила та документи

6 травня 2019, 12:15
12650
0
Реклама

Держпродспоживслужба оприлюднила Методичні рекомендації та інформацію щодо некомерційного переміщення та заповнення ветеринарного сертифіката для собак, котів чи домашніх тхорів (фреток) до ЄС з України.

Для того, аби ввезення собак та котів в країну ЄС не вважалося комерційною операцією (торгівлею), необхідно забезпечити виконання таких вимог:

- перевозиться не більше 5 тварин;

- відсутність комерційного інтересу або передачі права власності на тварин;

- перевезення у супроводі господаря (власника) або особи, відповідальної за тварин під час перевезення. Перевезення тварин окремо від господаря дозволяється у тому випадку, якщо воно здійснюється у строк, що не перевищує п'яти днів до або після поїздки господаря/власника/відповідальної особи;

- експертний висновок щодо дослідження на титр антирабічних антитіл, котре здійснюється на зразку крові, відібраному, ветеринаром уповноваженого компетентного органу, не менш ніж за 30 днів після попередньої вакцинації і принаймні за три місяці до дати видачі сертифіката європейського зразка, титр антитіл дорівнює або більше ніж 0,5 МЕ/мл;

- вік тварин не менше 7 місяців.

Тварини повинні бути ідентифіковані за допомогою мікрочіпа (транспондера), що відповідає нормам ISO 11784 та ISO 11785. Тварина може бути ідентифікована за допомогою чіткого татуювання, і за наявності документів, які підтверджують, що татуювання було зроблено до 3 липня 2011 року.

Домашні тварини для некомерційного переміщення до ЄС мають супроводжуватися ветеринарним сертифікатом. Він видається прикордонним державним інспектором ветеринарної медицини на підставі ветеринарного свідоцтва Ф-1, виписаного державним лікарем ветеринарної медицини. Він дійсний протягом 10 днів з дати видачі офіційним ветеринаром (прикордонним державним інспектором ветеринарної медицини) до дати проведення документальних та ідентифікаційних перевірок в пунктах в'їзду подорожуючого до ЄС.

Тварини мають бути вакциновані проти сказу. Крім того, вимагається попередня протипаразитарна обробка собак проти ехінококозу (тварини, що направляються до Фінляндії, Ірландії, Мальти та Великобританію).

Дослідження на титр антирабічних антитіл повинно бути виконано в лабораторії, затвердженій Європейською Комісією. В Україні така лабораторія діє в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ).

Інформацію щодо зміни у правилах перевезення тварин залізницею можна дізнатись у наших попередніх матеріалах.

Нагадаємо, що на сайті ЛІГА:ЗАКОН Бізнес можна підписатись на розсилку, яка дозволяє щотижня отримувати добірку найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини