Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обов’язковий техогляд приватних авто можуть відновити з 2022 року

7 травня 2019, 17:00
1582
0
Реклама

Пропонується з 2022 року відновити обов'язковий техогляд приватних автомобілів. Відповідний законопроект Мінінфраструктури опублікувало для громадського обговорення.

Зазначається, що нові вимоги вводяться відповідно до Директиви 2014/45/ЄС.

Згідно з документом, перший техогляд особистих авто повинен проводитися через чотири роки після першої реєстрації з подальшим його проходженням кожні два роки. Для таксі і комерційних автомобілів законопроект пропонує встановити щорічне проведення техогляду, починаючи з моменту першої реєстрації. Крім цього, такий техогляд повинен здійснюватися під час реєстрації або перереєстрації ТЗ і зміни його власника, переобладнання, а також в разі виїзду за кордон.

Контролювати дотримання зазначених вимог буде Нацполіція, а проведення техогляду буде віддано ринку з формуванням ринкових цін.

За несвоєчасне проходження техогляду водіїв хочуть штрафувати на 1 700 грн, а при повторному порушенні - позбавляти водійських прав на строк до шести місяців.

Крім того, перевізників пасажирів можуть зобов'язати обладнати свої транспортні засоби тахографами - пристроями для реєстрації швидкості, режиму праці, відпочинку водіїв і членів екіпажу.

Зазначимо, що обов'язковий техогляд особистих авто в Україні було скасовано в 2011 році.

Раніше ми писали про те, як діяти після ДТП.

Нагадаємо, що на порталі ЛІГА:ЗАКОН Бізнес є можливість підписатися на розсилку і щотижня, щоп'ятниці, отримувати дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини