Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємцям можуть списати близько 7 млрд боргів за ЄСВ

10 травня 2019, 11:00
2825
0
Реклама

Неактивним фізичним особам-підприємцям хочуть списати 7,4 млрд грн заборгованості за Єдиним соціальним внеском, що накопичилась з 2016 року. Про це повідомив Данило Гетманцев, який відповідає в команді Володимира Зеленського за податкову політику.

«Є багато людей, які реально не здійснювали діяльність. Є ті, хто реєстрував ФОПи ще в 14-15 роках і забув про них, їм весь цей час ніхто нічого не говорив, зараз же по закінченні трьох років, коли вже минають терміни давності за цими нарахуваннями, про них згадують і відправляють податкові повідомлення, і реально нічого зробити не можна, тому що за законом вони повинні платити. Нам здається, що неправильно платити податок за ту діяльність, яка не здійснювалася», - сказав він.

Також Д. Гетманцев зазначив, що це питання ще має пройти громадське обговорення, після чого буде розроблений остаточний варіант проекту.

Раніше ми вже писали про відповідний законопроект, який має дозволити непрацюючим ФОПам не платити мінімальну ставку ЄСВ.

Вам також може бути цікаво, що інформацію на запит ДФС можна не надавати, якщо у ньому відсутні деякі реквізити.

Нагадаємо, дізнатись про потрапляння компанії у графіки планових перевірок державних органів нагляду та контролю можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, сервіс дозволяє перевірити інформацію щодо сплати податків вашими контрагентами та можливе їх включення до санкційних списків України, ЄС, США та інших країн. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини