Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд скасував лист фіскалів щодо критеріїв блокування податкових накладних

11 травня 2019, 09:10
1336
0
Реклама

Суть справи: позивач просив скасувати Критерії ризиковості платника податків, затверджені листом ДФС від 5.11.2018 № 4065/99-99-07-05-04-18, достатні для зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування. Позов мотивовано тим, що вони були запровадженні з порушенням вимог законодавства.

Місцевий суд задовольнив такі позовні вимоги та зобов'язав ДФС відкликати оспорюваний лист, як такий що не підлягає виконанню.

Відповідно до Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, на державну реєстрацію подаються нормативно-правові акти, прийняті уповноваженими на це суб'єктами нормотворення в електронній або паперовій формі, що містять норми права, мають неперсоніфікований характер і розраховані на неодноразове застосування, незалежно від строку їх дії та характеру відомостей, що в них містяться, а також прийняті в порядку експерименту.

Суд вказав, що оспорювані критерії не були зареєстровані у Мін'юсті (протилежного відповідачем не доведено), а відтак вважаються такими, що не набрали чинності, і не можуть бути застосовані.

Зазначимо, що відповідне рішення може бути оскаржено в апеляції.

Відповідне рішення по справі № 640/1240/19 суд прийняв 26.04.2019. Його повний текст доступний в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Протестувати VERDICTUM можна за посиланням.

Раніше ми писали про те, що Верховний Суд вказав на незаконність критеріїв блокування податкових накладних.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини