Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилково сплачений на старий рахунок ЄСВ можна повернути за заявою

15 травня 2019, 16:40
1542
0
Реклама

Державна казначейська служба вже зазначала, що з 2 травня функціонують нові рахунки для сплати ЄСВ (рахунки 3719, відкриті за кодом банку 899998).

Однак у ДФС повідомили, що в службу надходять звернення від платників щодо можливості повернення коштів, які були помилково сплачені на старі рахунки.

У зв'язку з цим фіскали розповіли, що такі кошти можна повернути відповідно до Порядку на підставі заяви платника про таке повернення.

У випадку надмірної сплати сум єдиного внеску на рахунок 3719 органом доходів і зборів здійснюється зарахування цих коштів у рахунок майбутніх платежів за тим самим рахунком, відповідно до встановленого розміру єдиного внеску та у порядку календарної черговості виникнення зобов'язань платника з цього платежу.

Повернення коштів здійснюється у випадках:

- надмірної або помилкової сплати сум ЄСВ та/або застосованих фінансових санкцій на відповідний рахунок 3719;

- помилкової сплати сум ЄСВ та/або застосованих фінансових санкцій на невідповідний рахунок 3719;

- помилкової сплати сум ЄСВ та/або застосованих фінансових санкцій на рахунок з обліку доходів бюджету;

- помилкової сплати податкових зобов'язань з податків, зборів, штрафних (фінансових) санкцій та пені, передбачених Податковим кодексом України, на рахунок 3719.

У випадках, передбачених пп. 1, 2 та 4 п. 5 вказаного Порядку, заява подається до органу доходів і зборів, на рахунок якого сплачено кошти.

У випадку, передбаченому пп. 3 п. 5 вказаного Порядку, заява подається до органу доходів і зборів за місцем обліку помилково сплачених коштів у довільній формі із зазначенням суми та напрямку повернення.

Раніше ми писали про те, що підприємець може не платити ЄСВ, якщо він є пенсіонером.

Нагадаємо, що дізнатись про потрапляння компанії у графіки планових перевірок державних органів нагляду та контролю можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, сервіс дозволяє перевірити інформацію щодо сплати податків вашими контрагентами та можливе їх включення до санкційних списків України, ЄС, США та інших країн.

Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини