Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики запропонувало новий порядок здійснення перевірок Держпраці

23 травня 2019, 11:45
1560
0
Реклама

Мінсоцполітики опублікувало проект нової постанови Кабміну «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю».

Проектом пропонується затвердити два нові порядки здійснення державного контролю і нагляду за додержання законодавства про працю.

Також зміни хочуть внести до Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення.

Нагадаємо, що 14 травня Шостий апеляційний адміністративний суд визнав нечинною постанову Кабміну від 26.04.2017 № 295. В Держрегуляторній службі розповіли, які правові наслідки має це судове рішення.

У випадку прийняття цього проекту, Держпраці зможе накладати штрафи на підставі:

- рішення суду про оформлення трудових відносин із працівником, який виконував роботу без укладення трудового договору, та встановлення періоду такої роботи чи роботи на умовах неповного робочого часу в разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, в установі, організації;

- акта, складеного за результатами заходу держконтролю за додержанням законодавства про працю або зайнятість населення, проведеного у зв'язку з невиконанням вимог припису;

- акту, складеного за результатами заходу держконтролю, в ході якого виявлено факти використання праці неоформлених працівників;

- акта про неможливість проведення інспекційного відвідування/невиїзного інспектування;

- акта перевірки ДФС, її територіального органу, в ході якої виявлені порушення законодавства про працю.

Також пропонується надати Держпраці сорока п'ятиденний строк з дня отримання вищевказаних документів для розгляду справи про накладення штрафу. Чинним Порядком передбачено, що така справа розглядається у п'ятнадцятиденний строк з дня прийняття рішення про її розгляд.

Вам також може бути цікаво, що свідоцтво про право власності не породжує виникнення права власності.

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини