Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Kyiv Smart Card, «Поліклініка без черг», «Електронна демократія» - у КМДА розповіли про запущені сервіси

3 червня 2019, 10:00
1475
0
Реклама

У столиці презентували мобільний застосунок Kyiv Smart Card, в якому можна купити електронний QR-квиток для проїзду в громадському транспорті та поповнити саму карту.

«Зараз повноцінно працює електронний квиток. Також у застосунку є перелік сервісів, за які можуть проголосувати кияни. Найбільш популярні з них будуть впроваджуватися. Ми плануємо впроваджувати нові сервіси кожні два тижні», - розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

На конференції «Смарт вектори Києва», яка відбулася 31 травня, Юрій Назаров виступив модератором однієї із панельних дискусій. Ми вирішили поцікавитись в нього щодо взаємодії міського дата-центру з бізнесом.

Яким чином бізнес може користуватися інноваційними сервісами у рамках системи Kyiv Smart City?

«Наша стратегія - надати бізнесу, особливо інноваційному середовищу, можливість розвиватися. Якщо в когось є інноваційна ідея або стартап, він може завітати до Kyiv Smart Hub - акселератор міських проектів. Ми надаємо можливість використовувати об'єкти міської інфраструктури, надаємо доступ до відкритих даних і ми допомагаємо впровадити той чи інший проект. Тобто ми беремо на себе функції керівника проекту для того, щоб цю ідею впровадити і реалізувати. Це дасть можливість створити робочі місця, а також отримати нові сервіси для мешканців міста та бізнесу».

Бізнес часто звертається з пропозиціями?

«Дуже часто. Ось я вам можу привести приклад. Застосунок Easy Way було створено на основі того, що ми надали доступ до міської системи диспетчеризації. Або сервіс «Поліклініка без черг», запис на прийом до лікаря, було реалізовано завдяки тому, що ми знайшли поліклініку, обладнали її комп'ютерною технікою, навчили лікарів з нею працювати, допомогли їм реалізувати бізнес-процеси в системі. Зараз у нас весь Київ користується цим сервісом і він передається в інші міста в Україні».

Які основні сервіси для киян було запущено останнім часом?

«Зараз запущено сервіс «Електронна демократія: громадський бюджет». До речі, до 6 червня є можливість віддати свої 5 голосів за проекти, які вам будуть цікаві. Тобто це той випадок, коли з бюджету міста Києва виділено 150 млн. грн на проекти, які пропонують мешканці, саме ті, які вони хочуть реалізувати.

Друге - це електронний квиток. З його допомогою ви можете використовуючи карту або мобільний застосунок скористатися громадським транспортом як наземним, так і підземним. І ви можете заощадити 1,50 грн на кожній поїздці, якщо купуєте більше 50 поїздок.

Третє - це мобільний додаток Kyiv Smart City. В ньому є можливість згенерувати QR-код, купити електронний квиток, поповнити карту, а також віддати свій голос за ті сервіси, які хотіли би побачити найближчим часом. Таким чином, у два-три кліки отримувати всі сервіси, які цікаві для вас: оплатити комунальні послуги, записати дитину в дитячий садок, записатися на прийом до лікаря і так далі».

Раніше ми писали про те, що з 1 листопада київський транспорт повністю перейде на е-квиток.

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини