Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд зупинив ліцензію SkyUp

12 червня 2019, 14:30
792
0
Реклама

Суд зупинив ліцензію авіакомпанії SkyUp на перевезення пасажирів авіатранспортом, проте у самій компанії таке рішення назвали незаконним.

Відповідну ухвалу у справі № 355/771/19 Баришівський районний суд прийняв 24.05.2019. ЇЇ повний текст доступний в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Протестувати систему можна тут.

В ухвалі зазначається, що причина зупинення ліцензії - системне невиконання зобов'язань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіаційної безпеки. Суд застосував такий вид забезпечення позову до вирішення спору по суті.

SkyUp подала апеляційну скаргу на це рішення, назвавши його незаконним.

В авіакомпанії зазначили, що суд ухвалив таке рішення на підставі негативного відгуку начебто одного із пасажирів і додали, що «негативні відгуки пасажирів не можуть бути підставою про припинення дії ліцензії авіакомпанії».

Також в SkyUp підкреслили, що авіакомпанія - це транспортна компанія, тому будь-який позов на її адресу подається тільки за місцем її знаходження, «яким Баришівський район Київської області не є».

Крім того, в компанії нагадали, що ліцензія на право перевезення пасажирів повітряним транспортом видається Державіаслужбою і оформляється відповідним наказом.

«Єдиний юридичний спосіб в судовому порядку скасувати такий наказ - рішення адміністративного суду. Той факт, що цивільний суд взяв на себе повноваження прийняти подібне рішення говорить про те, що через адміністративний суд, тобто відповідно до законодавства, це зробити немає підстав», - вказав авіаперевізник.

Зі свого боку міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook написав, що «SkyUp буде літати і компанії нічого не загрожує».

Раніше ми писали про те, що SkyUp запустила нові рейси до Барселони.

Також вам може бути цікаво, що декілька туроператорів позбавлено ліцензій.

Нагадаємо, що на порталі ЛІГА:ЗАКОН Бізнес є можливість підписатися на розсилку і щотижня, щоп'ятниці, отримувати дайджест найважливіших ділових новин.

Безпека підприємства, алгоритми дій для бізнесу та єдине інформаційне поле для всіх фахівців - обирайте системи ЛІГА:ЗАКОН для всієї компанії та отримуйте подарунки!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини