Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Тарифи на електроенергію для населення в липні не зростуть

20 червня 2019, 12:45
1699
0
Реклама

Член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук спростував чутки про підвищення цін на електроенергію для споживачів з 1 липня. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Корольчук звернув увагу, що у ЗМІ останнім часом шириться інформація про зростання більш ніж на 30% ціни на електроенергію для клієнтів постачальника «останньої надії», яких ототожнили з обленерго і на цій підставі зробили висновок про збільшення тарифів для споживачів.

«Мова йде про «Укрінтеренерго» - компанію, яка є постачальником «останньої надії». Її частка на ринку становить 1,5% - трохи менше 2 млрд. кВт-год. Тому не можна говорити, що такий обсяг є серйозним ціновим показником і може вплинути на зростання тарифів взагалі», - вважає експерт.

Крім того, Корольчук звернув увагу, що обленерго з 2018 року розділилися на два сегменти: постачання (продаж) та розподіл (транспортування). Тому ставити знак дорівнює між клієнтами «Укрінтеренерго» та обленерго не можна. Обленерго займаються розподілом, а не продажем. Радше, мова йде про 34 компанії (не обленерго), які займаються продажем електроенергії.

«Шкода, що подібна рутинна і робоча інформація перетворюється у черговий міф і лише зайвий раз лякає і так нервового українського споживача. Тому наразі потрібно пам'ятати: тарифи на електроенергію не зростають», - зауважив Юрій Корольчук.

Нагадаємо, новий ринок електроенергії стартує з 1 липня і в Укренерго та НБУ вже заявили про можливе підвищення цін. Президент України вже подав законопроект про відстрочку введення нового ринку електроенергії на рік.

Усі судові рішення по оскарженню неправомірних донарахувань за комунальні платежі, ви можете знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ в VERDICTUM можна за посиланням.

Безпека підприємства, алгоритми дій для бізнесу та єдине інформаційне поле для всіх фахівців - обирайте системи ЛІГА:ЗАКОН для всієї компанії та отримуйте подарунки!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини