Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відбулося щорічне нагородження кращих авторів юридичних ресурсів ЛІГА:ЗАКОН

21 червня 2019, 09:00
1961
0
Реклама

В середу, 19 червня, у Creative Quarter відбулася церемонія нагородження кращих авторів видання ЮРИСТ & ЗАКОН. Нагородження проходило в чотирьох номінаціях: найкращі автори юридичних ресурсів ЛІГА:ЗАКОН, найкращі автори видання ЮРИСТ&ЗАКОН, найкращі PR-фахівці, які співпрацюють з ЮРИСТ&ЗАКОН, і найкращі юридичні компанії, які публікуються у виданні.

На початку заходу Валерій Решетняк, керівник бізнес-лінії LegalTech ЛІГА:ЗАКОН, навів статистику: за 10 років роботи видання ЮРИСТ&ЗАКОН було випущено 510 номерів, а це - 12,5 тисяч матеріалів. Такі цифри - заслуга юристів, які пишуть для видання, а також колективу редакторів і керівників ЛІГА: ЗАКОН.

Потім відбулася бліц-дискусія, під час якої провідні юристи відомих українських компаній розповіли, як корпоративні юристи обирають юридичну компанію для обслуговування.

Як in-house юристи обирають зовнішніх консультантів?

Першим на це запитання відповів Денис Крохмальов, радник ЮФ Sayenko Kharenko: «Юрисконсульт і консалтинг - 2 різні речі, тому і обирають їх за різними критеріями. Як правило, від консалтингових компаній потрібен високий рівень послуг, глибокий аналіз проблеми. Від інхаус юристів чекають іншого - швидкого та ефективного розв'язання проблеми».

Олександр Онуфрієнко, партнер ЮФ Asters, додав: «Порівнювати юриста інхаус та зовнішнього консультанта, це як порівнювати адвоката у кримінальних справах та адвоката, який спеціалізується на цивільному праві. Мені не подобається, коли їх протиставляють, тому що консалтинг і інхауси - різні сфери». Олександр також додав, що головне в обох галузях - бути хорошим фахівцем.

Керівник юридичного департаменту групи компаній New Products Group Олександр Петриченко розповів, що основна відмінність між консультантами та юрисконсультами - підхід до розв'язання проблеми: «Інхаус-юристи роблять це швидко, коротко і лаконічно. Юристи консалтингових компаній нерідко надсилають 15-сторінкові звіти з глибоким аналізом проблеми, вирішення якої займає лише 3 останні рядки. Тому, в будь-якій ситуації ми орієнтуємося на серйозність проблеми, що виникла, думаємо, чи можливо вирішити питання силами внутрішніх юристів і тільки потім звертаємося до послуг зовнішніх консультантів».

Михайло Третьяков, начальник управління правового забезпечення SOCAR Energy Ukraine, назвав головні причини переходу інхаус-юристів в консультанти: «Найчастіше це гроші. Коли я працював юрисконсультом, я спав і бачив, як стану консалтинговим юристом. Я бачив ці величезні суми, і мені здавалося, що все це буду заробляти і я. Але, насправді, консалтингові компанії несуть масу витрат, і про це, на жаль, знають не всі ».

Від питань критеріїв вибору юристів компаніями, перейшли до питань, що цікавлять самих юристів:

Як заробити репутацію і стати head-of-mind серед інших юридичних компаній?

Про це розповіла директор з маркетингу юридичної фірми Asters Вікторія Єсауленко. Вона провела міні бізнес-тренінг про репутацію юриста, його впізнаваність і побудову корпоративного бренду. Цікавий факт: багато про впізнаваність свого бренду можна дізнатися, якщо з браузера в режимі «інкогніто» або чужого телефону пошукати в Google своє ім'я або назву компанії. Якщо ви знайдете себе на першій сторінці - це успіх.

Що ми знаємо про свою репутацію?

Після цього head of marketing бізнес-лінії «Моніторингові сервіси» компанії ЛІГА:ЗАКОН Яна Штанько перейшла від питань впізнаваності особистого бренду до питань управління репутацією та презентувала гостям заходу систему SEMANTRUM, а також розповіла про основні переваги сервісу.
Це - професійний аналіз медіа-поля бренду. Система відстежує і аналізує всі публікації, згадки, відгуки про ваш бренд / компанію / продукт в режимі реального часу.
З даних аналізу можна дізнатися тональність публікацій, джерела і навіть отримати відомості про свою репутацію в регіонах! Програма дає інформацію про лояльність клієнтів. За допомогою SEMANTRUM можна дізнаватися не тільки про свою репутацію або репутацію свого бізнесу, а й про репутацію конкурентів, проаналізувати їх медіа-поле і забезпечити собі інформаційну безпеку. Особливо це важливо для юридичних компаній.

Як зробити так, щоб клієнти знайшли саме вас?

Ще однією технологічною новинкою для юристів став новий інтерфейс і функціонал Національного юридичного каталогу України. Оновлений каталог презентував керівник напряму «ЮРЛІГА» Олександр Попов. Каталог став більш зручним і ефективним інструментом для юристів і їхніх клієнтів. На заповнення профілю потрібно витратити лише 5 хвилин, а клієнт зможе знайти юриста по найбільш важливим для нього критеріям: зручне місце розташування, спеціалізація, відгуки, вартість. Більш того, зручним доповненням стала карта. З її допомогою клієнти зможуть знайти найближчого юриста в радіусі 500 метрів, 1 км або 100 км - діапазон пошуку можна встановити самостійно.

Захід завершився урочистою церемонією вручення статуеток кращим авторам напрямку ЮРЛІГА, авторам і редакторам видання ЮРИСТ&ЗАКОН, юристам-аналітикам і керівникам проектів ЛІГА:ЗАКОН, PR-фахівців і юридичним компаніям. Нагороди номінантам вручала Ірина Тодоренко - головний редактор видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини