Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 жовтня з обігу вийдуть дрібні монети

26 червня 2019, 14:26
8038
0
Реклама

Монети 1, 2 та 5 копійок перестануть бути платіжним засобом в Україні та будуть виведені з обігу з 1 жовтня 2019 року. Про це повідомили в Нацбанку.

Монета 25 копійок буде виводитись із обігу поступово та поки що залишиться платіжним засобом.

«На відміну від 1, 2 та 5 копійок, 25 копійок поки що залишаться у готівковому обігу. Ними можна буде розраховуватися. Але ті монети, що потраплятимуть у банки, не повертатимуться назад у обіг, і поступово їх ставатиме все менше», - йдеться в повідомленні.

Громадяни зможуть без обмежень та безкоштовно обміняти ці монети на монети та банкноти інших номіналів упродовж наступних трьох років:

- упродовж першого року з дати вилучення їх з обігу - до 30 вересня 2020 року включно - в усіх відділеннях українських банків;

- упродовж трьох років з дати вилучення їх з обігу - до 30 вересня 2022 року включно - у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзенбанк Аваль).

Крім того, Нацбанк планує у 2019 році ввести в обіг монету номіналом у 5 гривень, а у 2020 році - монету номіналом у 10 гривень.

«Щодо монет номіналом у 5 та 10 гривень, то ми презентували монетний ряд минулого року, коли вводили в обіг монети одна та дві гривні. В той же час були презентовані дизайн та розміри монет 5 та 10 гривень. Ми в 2019 році вводимо 5 гривень, а в 2020 - 10 гривень», - розповів голова НБУ Яків Смолій.

За його словами, Нацбанк припинив друк банкнот номіналом 1 та 2 гривень. Їх поступово будуть виводити з обігу та заміняти на монети.

Вам також може бути цікаво, що в Україні з'явиться банкнота номіналом 1000 грн.

Хочете комплексно перевірити благонадійність вашого контрагента або потенційного партнера? Скористайтеся повнофункціональним тестовим доступом в сервіс CONTR AGENT!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини