Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Встановлено граничні тарифи на тепло і гарячу воду

26 червня 2019, 16:45
6137
1
Реклама

Кабмін обмежив тариф на теплопостачання в Україні на рівні 1,4 тис. грн за 1 Гкал за наявності лічильника і 35 грн за квадратний метр - без лічильника. Відповідне рішення було прийнято на засіданні 26 червня.

За словами Міністра юстиції Павла Петренка, в середньому по країні тариф зменшиться майже на 14%. Зокрема, в Кіровоградській області тепло подешевшає на 34%, у Волинській - на 24%, в Рівненській - на 22%, Луганській - на 21%, Тернопільській і Чернігівській - майже на 20%, Донецькій - на 16%, Житомирській - на 14%, Херсонській та Київській областях і Києві - на13%.

Також обмежено граничний тариф на гарячу воду на рівні 83 грн за 1 куб. м при наявності рушникосушарки і 75 грн - при його відсутності.

Однак, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко і Міністр фінансів Оксана Маркарова виступили проти цього рішення і вказали, що воно несе великі економічні і політичні ризики. Цим міністерствам доручено провести до 1 вересня аудит теплокомуненерго і представити результати на засіданні Кабміну. Міністри проголосували за рішення і домовилися доопрацювати.

Раніше ми писали про те, що в Кабміні назвали граничний тариф на опалення та гарячу воду.

Вам також може бути цікаво, що в липні газ знову подешевшає, а також про те, що тарифи на електроенергію для населення в липні не зростуть.

Нагадаємо, що в Україні з'явився бот-бухгалтер, який самостійно розраховує і сплачує податки. Переходьте за посиланням, щоб дізнатися більше про чат-бот ReporTax!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини