Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

З 1 липня починає діяти заборона на ввезення автомобілів, одягу та ще ряду товарів з Росії

28 червня 2019, 10:15
1733
0
Реклама

Кабмін постановою №535 від 15.05.2019 розширив перелік товарів з Російської Федерації, заборонених до ввезення в Україну, до якого входили деякі продукти харчування, добрива для рослин, будівельні товари.

Перелік було затверджено ще у 2015 році та доповнювався впродовж 4 років.

Постанова №535 доповнить список товарами фармацевтичної та легкої промисловості: з липня буде заборонено ввезення ветеринарних вакцин і лікарських препаратів; ввезення будь-якого одягу, включаючи костюми, футболки, шкарпетки, взуття, нижню білизну тощо; сировини для виготовлення цементу, корми для тварин, шпалери, деякі металеві вироби, обладнання хлібобулочних виробів та інше.

Також заборона поширюється на ввезення деяких ТЗ: тракторів, транспорту для перевезення 10 і більше осіб, легкові та вантажні автомобілі, а також ТЗ спеціального призначення.

Деякі положення постанови набудуть чинності тільки з 1 березня 2020 року. Це стосується вживаних залізничних і трамвайних вагонів.

Раніше ми вже писали про те, що перелік заборонених товарів з Росії розширено.

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА: ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини