Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які наслідки визнання протиправними дій щодо розірвання договору

1 липня 2019, 09:10
1570
0
Реклама

Верховний Суд, підтримавши позицію судів попередніх інстанцій, став на бік платника податків, який оскаржив відмову податківців в реєстрації податкових накладних. Відмову у реєстрації фіскали обґрунтували відсутністю договору про визнання електронних документів, який ДФС скасувала в односторонньому порядку.

При цьому Суд зазначив, що визнання дій ДФС щодо розірвання договору протиправними не поновлює договір з моменту набрання сили судовим рішенням, а визнає договір таким, що не розривався.

Відповідно до ст. 49 Податкового кодексу (в редакції, чинній на момент спірних правовідносин), у разі встановлення факту неправомірної відмови прийняти податкові декларації, вони вважаються прийнятими у день їх фактичного отримання контролюючим органом.

Відповідну постанову по справі № 826/15949/15 ВС прийняв 11.06.2019. В системі аналізу судових рішень VERDICTUM доступний її повний текст. Систему можна протестувати.

Раніше ми писали про те, що потрібно доводити в суді для визнання права власності у разі втрати правовстановлюючого документа.

Також рекомендуємо ознайомити із матеріалом про те, як бізнесу підготуватись до перевірки контролюючими державними органами.

Хочете комплексно перевірити благонадійність вашого контрагента або потенційного партнера? Скористайтеся повнофункціональним тестовим доступом в сервіс CONTR AGENT!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини