Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінімальний розмір плати за вчинення нотаріальних дій скасовано

4 липня 2019, 11:25
2790
2
Реклама

Мін'юст вніс зміни в Порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України на виконання Указу Президента від 20.06.2019 № 418, яким був скасований Указ Президента Л. Кучми від 10.07.1998 № 762/98 про встановлення мінімального розміру оплати послуг приватних нотаріусів.

Відповідний наказ міністерства № 1923/5 набув чинності 27.06.2019.

Указом № 762/98 установлювалося, що розмір плати, яка справляється за вчинення нотаріальних дій приватними нотаріусами, не міг бути меншим від розміру ставок державного мита, яке справляється державними нотаріусами за аналогічні дії.

Тепер приватні нотаріуси за вчинення нотаріальних дій справлятимуть плату, розмір якої визначається за домовленістю з громадянином або юридичною особою.

Раніше ми писали про те, що вартість оформлення операцій з нерухомістю може знизитись.

Нагадаємо, що нотаріальні дії щодо посвідчення договорів відчуження нерухомого майна можна відстежити за допомогою сервісу SMS-Маяк, який автоматично надішле повідомлення про реєстрацію зміни статусу нерухомості в реєстрі.

Також вам може бути цікаво, що КСУ скасував порядок безоплатної передачі с/г земель у приватну власність.

Крім того, рекомендуємо вам ознайомитись з аналітикою стосовно перевірки майбутнього контрагента або як не вскочити в чужу халепу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини