Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки бізнесу: огляд правових подій за червень

8 липня 2019, 10:30
3802
0
Реклама

1.Рішенням Ради Аудиторської палати України створено Комітет з контролю якості аудиторських послуг, яким буде забезпечено проведення перевірок суб'єктів аудиторської діяльності.

2. ДФС традиційно внесла зміни до плану перевірок на 2019 рік. З актуальним планом перевірок на 2019 рік можна ознайомитися тут. Крім цього, Управління виконавчої дирекції Фонду соцстраху у м. Києві оприлюднило план - графік документальних планових перевірок на ІІІ квартал 2019 року. Відповідні дані уже розміщені на сайті цього Управління.

3. МОН затвердило уніфіковані форми актів, що складаються за результатами проведення перевірок у сфері освітньої діяльності, що підлягає ліцензуванню.

4. Регуляторна служба наголосила, що НКРЕКП не має права проводити перевірки ліцензіатів щодо дотримання ними ліцензійних умов провадження господарської діяльності, оскільки Комісія, незважаючи на неодноразові нагадування та зауваження, не затвердила та не оприлюднила уніфіковану форму акта, що відповідає новій методиці, яка затверджена постановою КМУ від 10.05.2018 №342.

5. Набрав чинності оновлений Порядок проведення перевірки підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю. Зазначений Порядок визначає механізм проведення Держпраці перевірок роботодавців щодо дотримання ними вимог статей 19 і 20 Закону "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні".

6. Мінекономрозвитку затвердив 14 типових форм документів у сфері державного ринкового нагляду і державного контролю нехарчової продукції.

7. Кабмін затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику діяльності у сфері:

- перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів залізничним транспортом;

- міського електричного транспорту (трамвай, тролейбус);

- виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

Правові новини, розміщені в модулі "Мистецтво оборони" інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН, допоможуть бути в курсі останніх нововведень в сфері державного контролю та нагляду.

Якщо вас цікавлять комплексні рішення для безпеки бізнесу - перейдіть за посиланням.

Читайте також: Топ-5 судових рішень у сфері землі та нерухомості за 2017-2019 роки

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини